Företaget

Vår verksamheten är främst inriktad på konservering av metallföremål med specialisering på skulpturer i offentlig miljö och arkitekturbunden metall. Vi utför uppdrag inom hela Norden med bas i Göteborg. Uppdragsgivare är främst förvaltare av konst- och kulturföremål inom kommuner, kyrka, museer och andra organisationer, men även privata uppdragsgivare.

 

Företaget leds och drivs av Helena Strandberg och baseras på 30 års utbildning, forskning och erfarenhet inom konservering och korrosionsfrågor. Helena Strandberg är Konservator, kemist och Fil. Dr. Hon är utbildad kulturhistorisk konservator vid Konservatorskolan i Köpenhamn 1986. Efter studier i kemi, konsthistoria och pedagogik disputerade hon 1997 inom konservering av bronsskulpturer vid Göteborgs Universitet med avhandlingen Perspectives on bronze sculpture conservation. Modelling copper and bronze corrosion. Sedan dess har har har hon arbetat som utförande konservator och konsult men även med förvaltning av offentlig konst och undervisning.

 

Företaget har flera konservatorer och medarbetare anställda som ger bredd i kompetens.

Vi utför totalentreprenader självständigt och med underleverantörer vid behov, och deltar även som underleverantörer vid större byggentreprenader.

 

Vi har lång erfarenhet av att hantera komplexa projekt inom konservering, med flera aktörer inblandade. Vi samarbetar med specialiserade hantverkare och konservatorer som är specialister på andra material vid behov.

 

Helena Strandberg Konservator AB är ledande experter på konservering av bronsskulpturer!

Helena Strandberg Konservator AB ledde arbetet vid restaureringen av Poseidon i Göteborg 2013.

0706-580381 helena@hskonservator.se | Postadress & bedsöksadress: Carnegiegatan 18, 414 53 Göteborg

Instagram